Belgische kinderen in Duits pedoschandaal?

Het openbaar ministerie van het Duitse Osnabrück voert een onderzoek naar een 32-jarige Oostenrijkse man, omdat hij via het internet kinderen in Duitsland, België en Zwitserland zou hebben aangezet hem naaktopnames van henzelf te sturen. Volgens dat openbaar ministerie zou hij de kinderen gevraagd hebben seksuele handelingen te filmen. Hij zou 122 slachtoffers hebben gemaakt.

De man had zich ingeschreven onder een valse naam op een internetplatform dat geliefd is bij kinderen. Hij schreef er vooral 7- tot 13-jarige jongens en meisjes aan. Hij vroeg de kinderen om zichzelf te filmen terwijl ze seksuele handelingen uitvoerden en hem het beeldmateriaal te sturen.

Hij zou zich hebben voorgedaan als een jong meisje. Ettelijke kinderen dachten dat het om een soort internetseksspel ging met een meisje van dezelfde leeftijd.

Vele kinderen zijn zwaar getraumatiseerd. Het verzamelde beeldmateriaal stuurde de man door of verkocht hij. In de woning van de beschuldigde zouden meer dan 600 kinderpornografische bestanden zijn in beslag genomen. Met een 15-jarige zou hij ook hebben afgesproken, waarbij het tot seksuele handelingen kwam.

De man wordt binnenkort aangeklaagd. Hem hangt een lange celstraf boven het hoofd.