Baby gered uit puin na aardbeving Italië

Reddingswerkers hebben een baby levend vanonder het puin kunnen halen op het Italiaanse eiland Ischia, voor de kust van Napels. Dat is te zien op camerabeelden van de hulpdiensten. In Ischia vond gisteren een aardbeving plaats met de kracht van 4. Het huis waaruit de baby werd gehaald, was volledig ingestort. 

De aardbeving deed zich om 21 uur gisteravond voor. Het epicentrum bevond zich op slechts vijf kilometer diepte en op nauwelijks één kilometer van de vuurtoren van Punta Imperatore, aan de westkust van het eiland.

Door de beving stortten verschillende huizen in. Vanonder een van de getroffen huizen konden reddingswerkers gisteren nog een baby’tje halen. Het is voorlopig nog onduidelijk of het kind verwondingen heeft opgelopen, al lijkt het kind op de camerabeelden ongedeerd. 

2 doden, 39 gewonden
Het is voorlopig nog niet helemaal duidelijk of de baby gered werd uit het huis waar eerder het lichaam van een vrouw werd teruggevonden. De reddingswerkers zochten onder het puin van dat specifieke huis nog naar drie kinderen: eentje van zeven maanden en nog twee kinderen van vier en zes jaar oud. De hulpdiensten hebben intussen de drie kinderen vanonder het puin kunnen halen. Mogelijk gaat het hier dus om de baby die nu opduikt op de camerabeelden van de reddingswerkers. 

Bij de aardbeving vielen twee doden en zeker 39 gewonden. Het vulkanische eiland, 55 kilometer ten zuidwesten van Napels, is vooral in de zomer populair bij vakantiegangers. Ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel vertoeft er meestal tijdens de paasvakantie.

Door: Tessa Rens