Zo sluit je je woonlening digitaal af

Meer dan een derde van de klanten van KBC die een woonlening afsluit, doet dat volledig digitaal. Een persoonlijke ontmoeting met de bankier komt er niet meer bij kijken. De gesprekken over de voorwaarden van zo'n lening gebeuren via de computer via een videochat. Zo kan je zonder je huis uit te komen een woonlening afsluiten.

VTM NIEUWS-journaliste Sien Debruyne ging na de zomer op zoek naar een goede lening voor een woning. Ze bezocht verschillende banken fysiek, maar bij KBC verliepen de gesprekken via de computer. Liefst 37 procent van de klanten die een woonkrediet afsluiten bij KBC, doen dat al digitaal. De bank zet er volop op in, maar voor de klanten is het wel eerste even wennen. 

Digitaal je lening afsluiten kan je nog niet bij alle banken. Bij Belfius bijvoorbeeld verkiezen ze nog altijd een persoonlijk contact om een woninglening af te sluiten, zonder videochat. Bij BNP Paribas Fortis kan het advies wel via videochat gegeven worden, maar de ondertekening zelf moet nog fysiek gebeuren.