Zaventem plat: "Meer dan 4 uur vast op vliegtuig"

Eén dag met hevige sneeuwval en de luchthaven van Zaventem ligt lam. Urenlang mag er geen enkel vliegtuig landen op Brussels Airport en bijna alle vluchten liepen vertragingen op of werden zelfs geschrapt. En dat heeft gevolgen voor vele reizigers: “We zijn al meer dan 24 uur onderweg en zitten nu al meer dan 4 uur vast op het vliegtuig.”

Erwin en Vera De Fruyt uit Zomergem komen terug van Kaapstad en moesten vandaag in Zaventem landen. Door de sneeuwval draaide het luchtverkeer daar in de soep en kon hun vliegtuig niet landen. “We cirkelden eerst meer dan een uur rond boven Zaventem en werden dan afgeleid naar Luik”, legt Erwin uit.

Daar werd hun vliegtuig, net als vele andere, aan de grond gezet, maar het koppel mocht het vliegtuig niet uit. “Sinds kwart na tien zitten we hier vast en we krijgen af en toe een drankje, niets meer”, laat het koppel nog weten. Omstreeks 16.30 uur kregen de twee te horen dat ze nog zeker drie uur zouden vastzitten. 

Brussels Airport krijgt de problemen niet opgelost en liet in de loop van de namiddag weten dat er zeker tot 18 uur geen enkel vliegtuig mag landen.