Wordt dit dossier gesaboteerd?

Advocaat Jef Vermassen haalt zwaar uit naar het onderzoek rond de Bende Van Nijvel. Hij vraagt zich luidop af waarom er al die tijd niks gedaan is met de beschikbare informatie. "Ofwel wordt de zaak gesaboteerd, ofwel gaat het om kwakkels en moet justitie dringend ingrijpen”, zegt Vermassen aan VTM NIEUWS. 

"Als het kwakkels zouden zijn, dan is het aan justitie om de kwakkels te doorprikken, maar men moet nu de waarheid eens zeggen”, zegt Vermassen geërgerd. De advocaat begrijpt ook niet waarom het dossier ooit is weggehaald uit Dendermonde. “ Daar is volgens mij enorm hard gewerkt aan dat dossier door zowel de procureur als door de onderzoeksrechter en de ploeg. Ondanks dat is dat van vandaag op morgen naar Franstalig België gevoerd. Ik begrijp niet waarom, ik zou het appreciëren mocht dat dossier terug naar Vlaanderen komen en dat men hier verder onderzoek doet.”

Fatsoenlijk onderzoek
Ook burgemeester van Aalst, Christoph D’Haese (N-VA) wil het onderzoek terug naar Vlaanderen krijgen. “Zowel het land als Aalst heeft het recht op de waarheid en die waarheid moet zo snel mogelijk aan het licht komen. Als er de komende weken niet voldoende resultaat naar boven komt, is het misschien tijd om het dossier terug naar Vlaanderen te brengen.”