Weduwe carnavalist: “Veel vragen over ongeval”

Het is precies een week geleden dat in Aalst een carnavalist verdronk in de Dender. Daniel Bosmans, een man van 43, kwam in het water terecht en kon niet meer gered worden. Zijn dood wordt beschouwd als een spijtig ongeval, maar zijn weduwe en dochter vertellen aan VTM NIEUWS dat ze twijfelen aan die versie. Ze zitten met heel veel vragen en hopen op antwoorden. 

Vorige zondag vierde hij nog met zijn dochter en vrienden carnaval in Aalst, maar in de ochtenduren kwam hij in de Dender terecht. Hij riep nog om hulp, maar kon niet meer gered worden. Nu, een week later, blijven zijn weduwe Fabienne Moons en dochter Océane met heel veel vragen zitten. Ze willen zekerheid over wat er met hem is gebeurd.

Volgens de eerste bevindingen is er nochtans geen sprake van kwaad opzet, maar gaat het om een spijtig ongeval. Dat vindt het gezin moeilijk om te aanvaarden. Moeder en dochter hopen dat iemand zich meldt die gezien heeft hoe Daniel die ochtend in het water is gevallen. 

“Wij willen weten of hij in het water gevallen is, of hij geduwd werd”, zeggen ze. “Hij kon heel goed zwemmen, ik heb er een slecht gevoel bij”, zegt de weduwe.