Waterpeil in Vlaanderen blijft stijgen

In het Oost-Vlaamse Melle is de gemeentelijke fase van het nood- en interventieplan afgekondigd door de wateroverlast. De Gondebeek is buiten haar oevers getreden en er werden zandzakjes gelegd langs de huizen die gevaar lopen, meldt het gemeentebestuur van Melle.

De brandweer en de civiele bescherming zijn ter plaatse, zegt het gemeentebestuur. "Door de winterprik van afgelopen dagen en het slechte weer van vannacht, is de Gondebeek buiten haar oevers getreden in deelgemeente Gontrode. Er werden zandzakjes gelegd langs de huizen die mogelijk gevaar lopen voor wateroverlast. Er werden verschillende pompen geplaatst om het water van de beken naar de Schelde te pompen."

Ook aan het college van de Paters Jozefieten aan de Brusselsesteenweg is er wateroverlast. "Al het mogelijke wordt gedaan om te vermijden dat de sporthal volledig onder water loopt. De werking van de school komt echter niet in het gedrang. Een evacuatie is absoluut niet nodig. Ouders hoeven zich niet ongerust te maken, maar kunnen altijd contact opnemen met het telefoon- en informatiecentrum op het nummer 09/210.07.99."