Vrouw verminkt na beet door eigen hond

Een 64-jarige vrouw uit Grobbendonk wordt nog steeds in kunstmatige coma gehouden nadat ze afgelopen woensdag in het gezicht werd gebeten door haar hond. Dat bevestigt burgemeester Eric Van Meensel aan VTM NIEUWS. Haar hond, een American Bully, is inmiddels afgemaakt.

“De vrouw is afgelopen woensdag gaan wandelen met haar hond en is mogelijk onwel geworden”, vertelt Van Meensel. “Ze viel neer en is vermoedelijk op haar hond terechtgekomen. Die werd plots agressief en beet zijn baasje in het gezicht.”

Een voorbijganger heeft de hond weggetrokken, maar de verwondingen in het aangezicht zijn groot. Haar ene oog zou zijn weggerukt en het andere is zo zwaar beschadigd dat de vrouw mogelijk blind blijft. De vrouw heeft al verschillende operaties ondergaan en wordt op dit moment in een kunstmatige coma gehouden. “Het herstel zal zeer zwaar en moeizaam zijn”, besluit Van Meensel.

De vrouw had de vierjarige hond nog niet zo lang in haar bezit, maar volgens de burgemeester was hij normaal niet agressief. De dierenarts heeft de hond inmiddels een spuitje gegeven.

Twaalf kinderen gebeten
Afgelopen vrijdag raakten in Paal ook al twaalf kinderen gewond nadat een hond uit de buurt de speelplaats was opgelopen en hen aanviel. Drie leerlingen moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Het is nog onduidelijk wat er met de hond gaat gebeuren. 

Foto: archief