Vrachtwagens geplunderd en politie bekogeld door ‘gele hesjes’

In het Waalse Feluy, een deelgemeente van Seneffe, zijn afgelopen nacht enkele vrachtwagens leeggeplunderd door ‘gele hesjes’. Toen de politie na enkele uren ter plaatse kwam, werd die bekogeld met stenen en andere rotzooi. 

Afgelopen nacht werden vrachtwagenchauffeurs met geweld tot stilstand gebracht op de E19 ter hoogte van Feluy. Een vrachtwagenchauffeur van het transportbedrijf Lindd uit Oostakker was een van hen. Hij zag hoe een andere vrachtwagen met een oplegger van Colruyt helemaal werd leeggeplunderd. De voedingswaren werden gestolen of vernietigd.

Een groep mannen met een kap over het hoofd gooiden nadien met stenen en andere rotzooi naar de politie, die een waterkanon moest inzetten. Ook een journaliste van de Franstalige openbare omroep RTBF en haar cameraman moesten in de klappen delen.

Zes dagen nu al laten de zogenoemde ‘gele hesjes’ van zich horen in Wallonië. Ontevreden burgers, noemen ze zichzelf, en dat willen ze laten zien met acties en blokkades. Het leek eerst een verre echo van wat er zich in Frankrijk afspeelt, maar de sfeer wordt ook bij ons almaar grimmiger.

Meer over de gele hesjes: