Vlaams acteur: "Mijn vader is verkrachter"

De Vlaamse acteur Maarten Goffin is dit jaar op zoek gegaan naar zijn echte moeder. De acteur met Braziliaanse wortels werd als kind uit een weeshuis weggehaald en werd door een Belgisch koppel geadopteerd. Het verhaal van Maarten en zijn zoektocht kan u vanavond zien in een reportage van het VTM-magazine Telefacts.

In de studio van VTM NIEUWS legt Maarten uit dat hij bijna in Brazilië was gebleven. “In het weeshuis had de Italiaanse moeder-overste de keuze tussen een andere kindje en mezelf, en de keuze is uiteindelijk op mij gevallen om naar België te komen. Dan blijft de vraag natuurlijk: wat als ik in Brazilië was opgegroeid”, zegt Maarten.

Verkrachting
Het verhaal is zeer warm en positief, maar er is een zeer duistere kant aan het levensverhaal van Maarten. De biologische vader van Maarten heeft zijn moeder namelijk verkracht, toen zij onderweg was naar de winkel.

De verwekker
“Voor mij is het een puzzelstukje dat er eindelijk ligt. Ik vind het zeer belangrijk dat ik mijn moeder heb gevonden, mijn vader noem ik gewoon de verwekker”, zegt hij nog in de studio van VTM NIEUWS.

Het volledige levensverhaal van Maarten Goffin zie je vanavond in Telefacts, om 22.25 bij VTM.