Truck rijdt in op file in Oosterzele

In Oosterzele in Oost-Vlaanderen is vanmiddag een motorrijder verongelukt, een man van 26 uit Wetteren. Hij werd aangereden door een vrachtwagen die op een file inreed. De vrachtwagen en de motor vlogen in brand. Er werden nog acht andere voertuigen geraakt. De vrachtwagenbestuurder, een 38-jarige man uit Mol, is opgepakt, zijn rijbewijs is ingetrokken.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur op de Wettersesteenweg (N42) in de richting van Zottegem, ter hoogte van het kruispunt met de Reigerstraat. Een vrachtwagen reed er in op een file, zegt het parket. "Een motorrijder die als laatste in de file stond, een 26-jarige man uit Wetteren, kwam hierbij om het leven. Bij het ongeval waren nog een achttal andere voertuigen betrokken. De vrachtwagen, de motorfiets en een personenwagen hebben vuur gevat. Enkele personen werden overgebracht naar het ziekenhuis."

De vrachtwagenchauffeur, een 38-jarige man uit Mol, werd gearresteerd. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Er is een onderzoeksrechter aangesteld, die samen met het parket en een verkeersdeskundige ter plaatse gaat. De vrachtwagenchauffeur zou verklaard hebben dat hij verblind was door de zon, maar de exacte omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht.

De N42 blijft in beide richtingen versperd en het verkeer moet omrijden.