Tijd van stoofvlees in grootkeuken voorbij

Deze namiddag zijn de Gault&Millau Catering Awards voor de tweede keer uitgereikt. De sterren voor grootkeukens en cateraars zeg maar. De tijd dat je op het werk alleen stoofvlees met friet kon eten is voorbij. Maaltijden uit grootkeukens moeten tegenwoordig lekker én gezond zijn.

Geen prijzen voor de beste sterrenrestaurants, wel voor de beste cateraars en grootkeukens. De trend? Een bord uit een grootkeuken is niet langer smaak- en kleurloos. Zeker niet in de keuken van een van de winnaars, het AZ Sint-Lucas in Gent.

Meer en meer restaurants in bedrijven of scholen proberen lekkere, maar ook gezondere menu's aan te bieden. En dat hoeft niet per se duurder te zijn. Dat bewijst ook de grootkeuken van het UZ Leuven, een van de andere winnaars.

 

Een op de drie Belgen eet minstens één dag per week geen volwaardige maaltijd, alleen kleine tussendoortjes. Niet goed voor jezelf, maar ook niet voor je werkgever blijkbaar.