Supermarkten lijden onder protest trucks

Supermarkten dreigen in de problemen te komen door de blokkades van vrachtwagenchauffeurs in Wallonië. Die blijven protesteren tegen de kilometerheffing. Er staan nu al op bijna 30 plaatsen blokkades, onder meer aan de distributiecentra van supermarkten. Daardoor geraken veel goederen, vooral etenswaren, niet in de winkels.

Voor de vijfde dag op blokkeren boze vrachtwagenchauffeurs snelwegen in Wallonnië. De actievoerders blokkeren ook een twintigtal distributiecentra, zoals die van Colruyt in Gellingen. Die depots beleveren 4.000 supermarkten. “Die komen nu echt in de problemen”, klinkt het bij handelsfederatie Comeos.

Over enkele dagen dreigen automobilisten zelfs niet meer te kunnen tanken, omdat de pompstations zonder brandstof dreigen te vallen. Hetzelfde probleem geldt ook voor de luchthaven van Charleroi. Die dreigt zonder kerosine te vallen,  omdat de actievoerders - hier in Felui in Henegouwen, de tankwagens er niet door laten.

Intussen roept de bedrijfswereld minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op om in te grijpen. Het is genoeg geweest, vinden ze. Het kabinet zegt aan VTM NIEUWS dat ze de situatie uur tot uur opvolgen. 

Voor een actuele situatie van de blokkades kan je steeds terecht op de website www.wegeninfo.be