Straks prijzenoorlog op de brillenmarkt?

Er wordt in ons land een prijzenoorlog verwacht nu de Nederlandse brillenketen EyeLove de grens oversteekt. Het Nederlandse bedrijf heeft geen eigen winkels, maar verkoopt haar producten via apothekers. EyeLove biedt brillen aan vanaf vijftig euro.

De brillen van het Nederlandse bedrijf liggen nu al in apothekers in Bertem en Zaventem en worden aan bodemprijzen verkocht. Zo kost een gewone bril vijftig euro en moet je honderd euro neertellen voor een multifocale bril. De medewerkers in de apotheken kregen op voorhand een korte opleiding van drie dagen om zo de knepen van het vak te leren.

Het bedrijf kan de prijzen zo laag houden omdat ze weinig kosten hebben. “We hebben bij EyeLove alles in eigen beheer”, zegt Bas Harmse daarover aan VTM NIEUWS. ”We hebben geen dure reclames of dure panden. Alle ontwerpen worden ook door ons gemaakt.” 

Sector stelt zich vragen
De sector van opticiens heeft op zich niets tegen de komst van de Nederlandse keten. Wel stellen ze zich vragen over de kwaliteit van de dienstverlening. “Het personeel heeft maar een opleiding genoten van drie dagen, in tegenstelling tot een klassieke opticien die daar drie jaar voor heeft moeten studeren. Het oog is toch een kostbaar iets voor een mens, en ik denk dat we het oog met enige kennis moeten aanpakken”, zegt Serge Bruninx van de Opticiens- en Optometristenbond."

EyeLove wil op termijn honderd verkooppunten in ons land openen. Zo wil het bedrijf haar ambitie waarmaken om tien procent van de markt in te palmen.