Schade aan viaduct Vilvoorde door winterweer

Het viaduct van Vilvoorde is beschadigd na het winterweer van de voorbije dagen. Er zitten putten in de rechterrijstrook in beide richtingen. Vooral voor motorrijders kan dat gevaarlijk zijn. Het wegdek op het viaduct is nog maar zes jaar oud, normaal moet een asfaltwegdek tien tot twaalf jaar meegaan.

De putten liggen verspreid over de rijbaan. Op één plaats liggen zelfs twee putten vlak na elkaar. Grote dynamische verkeersborden waarschuwen de weggebruikers, want de putten kunnen erg gevaarlijk zijn. Na twee dagen winterweer moet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) al vijf putten opvullen op het viaduct. “Het gaat over lokale schade, die heel typisch is in deze periode”, zegt Anton De Coster van AWV.

Een asfaltwegdek gaat normaal tien à vijftien jaar mee, maar het wegdek op het viaduct in Vilvoorde is amper zes jaar geleden aangelegd. “In 2011 hebben we het wegdek daar volledig vernieuwd en normaalgezien moet zo’n laag asfalt het langer uithouden”, zegt De Coster. “Maar hier is de wegopbouw dunner dan op andere plaatsen omwille van de structuur van dat viaduct. Je zit er ook met de bocht in de rijweg en de vele vrachtwagens die daar over rijden. Die combinatie versnelt dat slijtageproces.”

Het Agentschap zal vannacht de putten vullen en eventueel na de winter een nieuwe asfaltstrook aanleggen.