Protest Olmense Zoo: "Ben je goed Weyts?"

Aan de ingang van de Olmense Zoo zijn mensen samengekomen om te protesteren tegen de sluiting van het dierenpark. Vlaams minister Weyts is er kop van jut. Hij besliste om de vergunning van het park in te trekken waardoor het sinds gisterochtend de deuren niet meer mocht openen.

Met slogans als “Ben je nog goed Weyts?” en “Maak van een mug geen olifant”, willen werknemers en sympathisanten van het park laten zien dat ze het niet eens zijn met minister Weyts. Ze betreuren het dat de Olmense Zoo moet sluiten.

Ze hebben het onder meer over de foto’s die verspreid werden. Die zouden gedateerd zijn en zouden helemaal niet meer passen bij de situatie uit de zoo vandaag. Daarom prijkt er ook een spandoek met “Haal geen oude koeien uit de zoo”.

“Als hij zelf komt kijken, zal hij een andere mening hebben”, zegt Victor Lievens, één van de buurtbewoners die regelmatig een bezoek brengt aan de zoo. “Iedereen die hier staat komt helemaal uit de lucht gevallen.”

De Olmense Zoo moest gisteren onmiddellijk de deuren sluiten nadat minister van Dierenwelzijn Weyts de vergunning van het park heeft ingetrokken. Volgens hem treedt de dierentuin al jaren de regels rond dierenwelzijn met de voeten.

Bekijk hier de volledige reportage:

Bekijk ook: Olmense Zoo moet meteen deuren sluiten