Proces vermoorde huisarts gestart

In Kortrijk is het proces gestart tegen de man die twee jaar geleden zijn huisarts heeft vermoord in Ingelmunster. Hij lokte de dokter met een smoes tot bij hem thuis en stak hem dan koelbloedig neer.

De dochter van de arts zat na de moord op haar vader samen met een aantal ministers om herhaling te vermijden. Met succes, want intussen is er een wet gestemd die artsen beschermt tegen agressieve patiënten.

De familie van de vermoorde huisarts Patrik Roelandt is opgelucht dat de dader niet aanwezig is op de inleidende proceszitting. Een confrontatie zou te zwaar zijn, want ook al dateren de feiten van twee jaar geleden, ze zijn nog lang niet verteerd.

Patiënt
De dader, die een rijkgevuld strafblad had, was een patiënt van dokter Roelandt. Met een smoes lokte hij hem naar zijn huis en na de consultatie stak hij hem koelbloedig neer met een keukenmes. Zijn motief is op dit moment nog onduidelijk

Wet politiehulp
De dochter van dokter Roelandt, zelf ook arts, zat na de moord samen met verschillende ministers, om zo'n drama te vermijden in de toekomst. Dankzij haar inzet is er een wet gestemd waardoor artsen politiehulp kunnen inroepen als ze op huisbezoek gaan.