Parket onderzoek dodelijke brand Oudergem

Het Brusselse parket heeft een onderzoek ingesteld naar de brand die vanochtend in Oudergem het leven heeft gekost aan een man. Het slachtoffer kon nog niet geïdentificeerd worden en de oorzaak van de brand is nog niet gekend. Het parket heeft een wetsdokter en branddeskundige aangesteld, zo meldt parketwoordvoerder Denis Goeman.

De brand in het appartementsgebouw aan de Koninklijke Jachtlaan in Oudergem brak rond 07.30 uur uit. De Brusselse brandweer kon 11 personen uit het gebouw evacueren en bracht ook de bewoners van het aanpalende pand in veiligheid, maar op de vierde verdieping werd het verkoolde lichaam van een man aangetroffen. De trapkoker die naar die bovenste verdieping leidde, was helemaal uitgebrand zodat de man opgesloten zat in het brandende deel van de woning.

"De identiteit van het slachtoffer staat nog niet met zekerheid vast", meldt de parketwoordvoerder. "De oorzaak van de brand is op dit moment ook nog onduidelijk. Het parket van Brussel is een onderzoek gestart en heeft ondermeer een wetsdokter en branddeskundige aangesteld. In het begin van de namiddag is de parketmagistraat ook ter plaatse gegaan. Daarnaast zijn nog verschillende onderzoeksdaden bevolen en uitgevoerd."