Ouders Annick onthullen kunstwerk

Tien jaar geleden verdween Annick Van Uytsel. Ze was toen 18 jaar. Na een week werd haar lichaam in het water teruggevonden, ze was vermoord. Haar ouders hebben het litteken dat ze achterliet, willen ombuigen in iets positiefs. En dat is een vandaag onthuld. Een fonteinsculptuur op een plek van bezinning, vlak naast het centrum van Diest.

Annick Van Uytsel verdween op 27 april 2007, toen ze om vier uur 's nachts terugkeerde van een fuif in Schaffen, maar nooit thuis aankwam. Haar levenloze lichaam werd op 3 mei 2007 in het Albertkanaal in Lummen gevonden. Pas op 10 januari 2010 raakte bekend dat Ronald Janssen de moord had gepleegd. Janssen bekende de feiten, nadat hij opgepakt was voor de dubbele moord op Shana Appeltans en Kevin Paulus.

Oase van rust
Aan de voet van het Citadelpark, ligt nu een plek waar Annick herdacht wordt voor alle Diestenaren, een oase van rust. Dit jaar is het net tien jaar geleden dat Annick vermoord is teruggevonden in het Albertkanaal, haar ouders willen die gruwelijke herinnering omzetten in iets positief. De Italiaanse kunstenaar Mario Airo heeft drie weken aan de sculptuur gewerkt, hij kreeg heel wat hulp van vader Eddy.