Op deze plekken meeste sneeuwpret

Koning Winter is nog steeds in het land! Dit weekend krijgen we, vooral in de Hoge Venen, veel sneeuw. Weerman David Dehenauw vertelt waar je naartoe moet voor sneeuwpret.

“Tussen morgenavond en het weekend gaat het beginnen sneeuwen”, zegt weerman David Dehenauw aan VTM NIEUWS. “In de Ardennen gaat het om tientallen centimeters. Dus wie skipret wenst, trekt best richting Hoge Venen en Hoge Ardennen.”

Ook in Vlaanderen kan er sneeuw of winterse neerslag vallen, maar het is niet zeker of die sneeuw zal blijven liggen. “De winter blijft ook volgende week in het land met temperaturen rond het vriespunt of net eronder.”

Storm
Naast de sneeuw is het ook uitkijken voor een noordwesterstorm met mogelijk hoge waterstanden aan de kust en op de Schelde. “We denken voorlopig aan een herhaling van de Sinterklaasstorm van 2013.” Toen trok er een zware storm over Noord-Europa met een kracht van negen Beaufort op zee en rukwinden tot 97 kilometer.

“Er worden nu al maatregelen genomen in die gebieden maar het is best dat je vrijdagnamiddag niet op staketsel gaat lopen of een wandeling maakt langs havengebieden.”