Ongeziene drukte bij boekhouders

Boekhouders worden overstelpt met mensen die last minute hun belastingaangifte willen doorgeven. Als je dat via een boekhouder doet, krijg je uitstel tot 26 oktober. Maar veel boekhouders kunnen de toeloop niet volgen en zien zich genoodzaakt om klanten te weigeren.

“Enkel aangiftes voor bestaande klanten, nieuwe kunnen er niet meer bij”. Het hangt op de voordeur van een boekhouder in Mechelen. En het is niet de enige boekhouder die overstelpt wordt met aanvragen: veel mensen haasten zich naar een boekhouder omdat ze dan uitstel krijgen voor hun belastingaangifte. Want wie de aangifte zelf doet met Tax-on-Web, moet dat voor vannacht doen, en veel mensen schieten nu pas in actie.

Begin juli was het nog vrij rustig op de site van Tax-on-web, maar vanaf vorig weekend lopen de aangiften stevig binnen, vanaf dinsdag was het zelfs code rood en vandaag verwacht Financiën nog een piek. Op dit moment zijn er in totaal al vier meer aangiftes ingediend, vergeleken met vorig jaar.

Wie te laat indient riskeert een boete van 50 tot 1250 euro en een belastingverhoging van 10 tot 200 procent. Wie de aangifte met een boekhouder indient heeft wel nog tijd, tot 26 oktober.