Nooit zoveel blaren tijdens Dodentocht

In en rond Bornem loopt de Dodentocht op zijn eind. In de Rode Kruisposten moesten ze wel meer blaren verzorgen dan de vorige jaren. Dat komt omdat veel wandelaars door de buien natte sokken hebben gekregen. De eerste deelnemers hebben hun honderd kilometer al afgelegd.

De Dodentocht startte gisteren om negen uur 's avonds. Een hele nacht wandelen, maar gelukkig is er onderweg genoeg aanmoediging.

Blaren door wrijving
In de Rode Kruisposten zijn er veel meer mensen met blaren dan andere jaren. Door de regen worden de kousen nat en dat zorgt voor meer wrijving en dus blaren.

2.000 mensen opgegeven
Rond de middag hadden er ongeveer 2.000 mensen opgegeven, maar dat is volgens de organisatie niet anders dan andere jaren. "Het weer heeft niet zo een grote invloed gehad op de opkomst", zegt de organisator van de Dodentocht, Thomas D'Hondt aan VTM NIEUWS. "Mensen hebben nog snel droge kleren en sokken kunnen aantrekken."

Rond 17 uur deze namiddag worden de meeste deelnemers aan de aankomst verwacht. De laatsten zullen ongeveer rond 22 uur de finish bereiken.

Door: redactie