Laurent duikt weer op...naast Geubels en Pfaff

Na meer dan vier maanden is prins Laurent vandaag nog eens in het openbaar verschenen. Nadat bekend raakte dat hij deze zomer zonder toestemming van de regering op een feestje was van het Chinese leger, liet hij zich niet meer zien. Tot deze namiddag, want hij verscheen plots in het universitair ziekenhuis van Leuven naast Phillipe Geubels en Jean-Marie Pfaff en bezocht daar zieke kinderen. Maar hij weigerde elke commentaar.

Na vier maanden is prins Laurent nog eens in het openbaar te zien. Hij bracht vandaag een bezoek aan zieke kinderen in het universitair ziekenhuis van Leuven. De prins was er uitgenodigd door Stijn De Bruycker van Stisa, een organisatie die speelgoed inzamelt voor de kinderen.

Bezoek Chinese leger
De prins blijft liever op de achtergrond sinds hij deze zomer zonder toestemming op een feestje van het Chinese leger was in Brussel. Toen de premier hem daarover op het matje wou roepen, stuurde hij een doktersbriefje. Nu duikt hij dus plots wel terug op, maar erg spraakzaam is hij niet.

De prins dreigt een deel van zijn dotatie kwijt te raken. Hijzelf vindt dat een schending van zijn mensenrechten. Maar erover praten wil hij niet. Dat Laurent terug buiten komt, wil niet zeggen dat hij al zijn activiteiten terug hervat. Naar het kerstconcert op het paleis, van volgende week, gaat hij niet.

Bekijk ook: