"Korps is slachtoffer van één dommerik"

De politiecommissaris die geviseerd werd in een racistische foto van een collega-agent in Mechelen, reageert bij VTM NIEUWS voor het eerst: “Een gans korps is het slachtoffer van een dommerik”, zegt Jinnih Beels.

Gisteren ging de bal aan het rollen: een racistische foto van commissaris Jinnih Beels, diversiteitsexpert bij het korps van Mechelen-Willebroek, dook op nadat hij rondging in een besloten WhatsApp-groep. De foto heeft het opschrift “Jouw kleur staat mij niet aan.”

Nu blijkt dat de foto van een politie-inspecteur van het Mechelse korps zelf komt. Het parket is een onderzoek gestart, de verdachte is geschorst.

Dommerik
Voor Beels, die eerder ook in Antwerpen het gezicht was van de strijd tegen racisme, is dat een klap voor het Mechelse korps. “Ik was er natuurlijk niet goed van, maar ik kan het ergens nog plaatsen. Het is vooral het hele korps dat het slachtoffer wordt van een dommerik. Hij zorgt ervoor dat een gans beleid in één vingerknip van tafel wordt geveegd. Dat laat wel sporen na”, vertelt ze aan VTM NIEUWS.

Ondertussen is de verdachte verhoord. Het is niet duidelijk of hij de feiten heeft toegegeven, maar het parket heeft sterke vermoedens dat hij achter de foto zit.

Lees ook: Racisme-onderzoek tegen Mechelse agent