Kampfoto’s Chiro op Russische pedosite

Een Oost-Vlaamse Chirogroep heeft een klacht ingediend omdat er kampfoto's van hun leden zijn opgedoken op een Russische fotosite. Een Vlaming blijkt de kindervakantiefoto's van Facebook te hebben gekopieerd. Op de site krijgen de beelden schunnige, pedoseksuele commentaren.

Onder het pseudoniem ‘lucky.number13’ heeft een Vlaming het afgelopen jaar ruim 5.000 foto’s van kinderen op de pedowebsite gezet. Het gaat ook over foto’s van een Oost-Vlaamse Chiro-afdeling. De foto's op zich zijn meestal onschuldig, maar de commentaren eronder niet, zegt de koepelvereniging. 

De federale politie heeft de Russische website al langer in het vizier. De afgelopen twee jaar zijn al tien Belgische mannen opgepakt. 

De site in kwestie heet 'Image Search', een op het eerste gezicht onschuldige fotowebsite. Zo vind je op de homepagina vooral foto's van natuur en steden, maar verder verborgen op de website vind je ook duizenden foto's van kinderen terug. Die foto's werden door pedofielen van Facebook- en Instagramprofielen geplukt en op de site geplaatst, bevestigt Dirk Depover van Child Focus. “Die foto’s worden voorzien van ranzige commentaren waardoor je kan vermoeden dat er pedofielen actief zijn op de website.”

Meer weten? Al 10 mensen opgepakt in België voor Russische pedosite