Jambon: "Dreiging nog niet voorbij"

“De bedreiging is nog niet voorbij”, dat zegt minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon aan VTM NIEUWS. Volgens de laatste dreigingsanalyse van het OCAD moeten de veiligheidsmaatregelen voor agenten in ons land niet verscherpt worden. “Er zijn geen aanwijzingen dat er extra maatregelen nodig zijn.”  

“Er waren geruchten dat er een  link was met een betrokkene uit Antwerpen en dat kunnen we nu formeel ontkennen”, zegt Jambon. “IS is ook niet onfeilbaar als organisatie”, voegt hij daaraan toe. “Het is belangrijk dat onze diensten de zaken kunnen onderzoeken vooraleer mee te gaan in de geruchtenmolen.” 

Geruchten
Het buitenlandse persbureau Reuters had het gisteren over een Belgische link. “Moest hier enige check aan vooraf gegaan zijn, had men geweten dat het om geruchten ging”, regaeert de minister. “Enige terughoudendheid is op zijn plaats.”

Huiszoekingen in België
De kans op een aanslag is nog altijd groot”, onderstreept Jambon. “De dreiging is nog niet voorbij. Er zijn nog veel Syriëstrijders die ginder opereren die we eventueel nog zien terugkomen. We zijn er nog niet van af. Die huiszoekingen bewijzen dat onze mensen hun job doen.”  Meer details kon Jambon nog niet geven over de acties gisteravond in Ganshoren, Roosdaal en Molenbeek.