Intern onderzoek gestart naar wapendepot

De waarnemend directeur van het wapendepot in Luik is een intern onderzoek gestart. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Het interne onderzoek komt er nadat VTM NIEUWS ongehinderd het wapendepot was binnen geraakt. Het is de grootste opslagplaats van wapens in ons land. Er liggen onder andere kalasjnikovs en automatische wapens.

De proefbank voor vuurwapens in Luik is de grootste wapenopslagplaats van het land. Er worden zo’n 10.000 wapens opgeslagen. Dat zijn jachtgeweren en handvuurwapens, maar ook kalasjnikovs en zware automatische oorlogswapens.

Ongehinderde toegang
Personeel van de proefbank heeft VTM NIEUWS gecontacteerd, omdat ze zich zorgen maakten over de beveiliging van het gebouw en over hun eigen veiligheid. VTM NIEUWS-terreurexpert Faroek Özgünes nam de proef op de som en testte de beveiliging uit. Hij kon ongehinderd toegang krijgen tot de proefbank. “Er is ons op geen enkel moment gevraagd wie we waren of wat we daar kwamen doen en we werden niet geregistreerd”, aldus Özgünes. "Dat roept in tijden van terreurniveau drie vragen op over de beveiliging van deze wapenopslagplaats.”

VTM NIEUWS koos ervoor om niet tot in het wapendepot zelf te gaan, omdat dat illegaal zou zijn. Faroek Özgünes raakte dus wel tot op de terreinen en zelfs tot in de gebouwen. 

Bekijk hier de volledige reportage: