Incident tussen voetbalouders: "Dit is geen voorbeeld"

Een voetbaltornooi voor spelertjes van 7 en 8 jaar in Grimbergen is gisteren helemaal uit de hand gelopen. Kwade ouders die voor hun kinderen kwamen supporteren, liepen tijdens de wedstrijd het veld op. Het kwam tot hevige discussies en volgens ooggetuigen zelfs tot fysiek geweld. “We betreuren ten zeerste dat dit gebeurd is”, reageert het bestuur van KSC Grimbergen, dat het tornooi organiseerde, aan VTM NIEUWS. “Dit is geen voorbeeld voor de kinderen.”

Het incident escaleerde na een discussie tijdens de wedstrijd Dender – Grimbergen tussen beide jeugdtrainers. Nadat de trainer van Grimbergen over een tas struikelde, stormden ouders van spelertjes van KSC Grimbergen het veld op en vielen ze de andere supporters aan, bevestigt het bestuur van KSC Grimbergen aan VTM NIEUWS.

"Kinderen waren doodsbang"
“Het gebeurde allemaal terwijl er nog spelertjes van 7 jaar op het veld stonden”, vertelt Evi Panneels, mama van een spelertje van een andere ploeg die er ook moest spelen. “Ze waren doodsbang. Mijn eigen kind durfde me pas weer los te laten als de spelers en ouders van Grimbergen de zaal verlaten hadden. Ik vind het triest dat kinderen er getuige van moeten zijn van hoe volwassenen zich misdragen.”

Sancties
Dender verliet het tornooi uiteindelijk zelf, KSC Grimbergen werd door de organisatie – de eigen club – gediskwalificeerd. “De ouders van onze spelers zijn veel te fanatiek”, laat het bestuur van KSC Grimbergen weten. “Ze denken allemaal dat ze een 7-jarige Messi of Ronaldo hebben en ze willen winnen. De kinderen moeten een leuk tornooi hebben, dit is absoluut geen voorbeeld voor hen.”

De club zal zich volgende week beraden over sancties ten aanzien van de eigen voetbalmama’s en -papa’s.