Dossier Kasteelmoord

Hoe geloofwaardig is bekentenis Gyselbrecht?

Nu André Gyselbrecht op het proces van de Kasteelmoord schuld bekend heeft, zal hij opnieuw ondervraagd én geconfronteerd worden met de andere verdachten zoals Pierre Serry. Dat kan de dokter uit Ruiselede wel eens in moeilijkheden brengen, aangezien hun verklaringen helemaal niet overeenkomen. Want hoe geloofwaardig is de bekentenis van André Gyselbrecht eigenlijk?

André Gyselbrecht heeft altijd gezegd dat hij zelf actie had ondernomen om Stijn Saelens te laten vermoorden. Dat deed hij naar eigen zeggen omdat het Brugs gerecht niets gedaan had met de klacht tegen incest. Maar gisteren is die situatie haarfijn uitgeklaard door de openbare aanklager.

“De openbare aanklager maakte duidelijk dat de klacht dateert van 14 oktober 2011”, zegt VTM NIEUWS-journalist Faroek Özgünes, die de zaak op de voet volgt. “Pas op dat moment is het gerecht officieel op de hoogte gebracht dat er zich incestfeiten zouden hebben afgespeeld. Maar de beklaagden in het dossier zeggen dat de opdracht om Stijn Saelens te vermoorden al drie maanden voordien kwam.”

Bovendien had Pierre Serry eerder al verklaard dat Gyselbrecht hem in de zomer al gecontacteerd had, dus nog vóór die klacht ingediend was. “Volgens Serry heeft de dokter hem toen 17.000 euro gegeven en had Gyselbrecht in totaal 150.000 euro voorzien voor de moord op Stijn Saelens. Is dat betaald en zo ja, wanneer? Over die zaken moet duidelijkheid geschept worden.”