'Hi Belgium Pass' moet toeristen lokken

Buitenlandse toeristen kunnen voortaan met een ticket van 149 euro met het vliegtuig naar België reizen, er onbeperkt met de trein rijden en enkele attracties bezoeken. Brussels Airlines hoopt met de zogenoemde ‘Hi Belgium Pass’ de toeristische instroom weer op niveau te brengen.

De ‘Hi Belgium Pass’ is een unieke samenwerking tussen Brussels Airlines, Brussels Airport, NMBS en verschillende toeristische diensten in ons land. Het toerisme in ons land herstelt al wel na de aanslagen van 22 maart vorig jaar, maar met het combiticket krijgt het nog een extra duwtje in de rug.

Nieuw elan
De NMBS is een van de partners achter de pas. Sophie Dutordoir, de CEO van de NMBS, benadrukt dat het de bedoeling is om het toerisme in ons land een nieuw elan te geven. Verder wijst ze erop dat het voor de toeristen een makkelijke situatie is, met een station vlak onder de luchthaven van Zaventem.

De ‘Hi Belgium Pass’ is enkel geldig voor toeristische uitstapjes in een weekend, vertrekkend met Brussels Airlines vanuit vijftig luchthavens in achttien verschillende Europese landen naar Brussels Airport. Het aanbod is nog het hele jaar geldig, maar verschillende partners hopen dat het nog langer kan duren.