Gewelddadige beelden uit Izegem van jaar oud gaan plots viraal

Beelden van een gewelddadig incident vorig jaar in Izegem gaan plots viraal op sociale media. In de video is te zien hoe een jongen met de fiets aan de hand wordt neergetrokken en daarna in elkaar wordt geslagen. Politieke partij Vlaams Belang heeft de beelden intussen ook al gedeeld op Twitter en noemt de daders tuig.

Het slachtoffer stapt met de fiets aan de hand en steekt op het zebrapad de Bellevuestraat over. Hij wordt gevolgd en geleid door enkele jongeren. Waarom dat gebeurt, is niet duidelijk. Op het voetpad escaleert blijkbaar een discussie waarbij de jongen plots tegen de grond wordt getrokken. Daarna delen twee daders wel dertig slagen en schoppen in enkele seconden uit. 

Enkel nadat een dame hen toeroept dat ze moeten stoppen, beëindigen de daders hun agressie. Het filmpje is blijkbaar al een jaar oud maar volgens commentaren op sociale media doen dergelijke taferelen zich wel vaker voor in de buurt van de Bellevue- en Krekelstraat, waar Izzepark, het skatepark van de stad waar vaak jongeren rondhangen, is gelegen.

Ook de extreemrechtse partij Vlaams Belang deelt het filmpje. "Hetzelfde tuig is opnieuw bezig met onschuldige mensen lastig te vallen", staat er te lezen.