Gedragstherapeut beslist over lot hond

Een dierengedragstherapeut gaat de jonge Mechelse herder onderzoeken die afgelopen vrijdag twaalf kindjes gebeten heeft. Hij zal beslissen wat er met het dier moet gebeuren. De school heeft deze ochtend ook een kinderpsycholoog ingeschakeld om de kinderen te helpen.

Het incident gebeurde in de lagere school 'De Buiteling' in Paal. Een puppy van tien maanden oud uit de buurt kon ontsnappen en sprong over het muurtje van de speelplaats. De kinderen van de school hadden op dat moment speeltijd en twaalf kinderen liepen bijtwonden op. Negen van hen konden ter plaatse verzorgd worden, drie leerlingen moesten naar het ziekenhuis met ernstigere bijtwonden. 

Kinderpsychologe
De school besloot om een kinderpsycholoog in te schakelen om de kinderen en leerkrachten te leren omgaan met de verwerking van hun angst. De kindjes die er nood aan hebben, kunnen bij de psycholoog aankloppen. Die gaf ook bruikbare tips aan de leerkrachten zodat ze de kinderen zelf kunnen helpen. 

“De kinderpsycholoog heeft ons begeleid met vragen zoals: hoe moeten we het gesprek aangaan? Waar moeten we aandachtig voor zijn? Wat kunnen we wel en niet bespreken met de kinderen?”, zegt directrice Nancy Theunis.

Lot van het dier
Het is voorlopig nog onduidelijk wat er precies met de jonge hond zal gebeuren. Het dier werd voorlopig ondergebracht in een asiel, waar een dierengedragstherapeut de Mechelse herder zal onderzoeken. Ten vroegste morgen wordt beslist of de hond nog een tweede kans krijgt. 

Bekijk ook: