Dieven rijden elektrowinkel binnen

In de Antwerpse gemeente Kapellen hebben onbekenden vannacht ingebroken bij de elektronicawinkel Van Havere-Selexion. De dieven ramden de poorten van de winkels met twee wagens. “Eén poort is volledig vernield en de vluchtwagens van de daders zijn volledig uitgebrand”, vertelt commissaris Tom De Gent aan VTM NIEUWS.

Omstreeks 4.30 uur probeerden inbrekers de twee poorten van de winkel te open te breken door deze met twee wagens te rammen. De ene poort werd volledig vernield, de andere is beschadigd. Wie achter de ramkraak zit, is nog niet duidelijk. "Momenteel wordt de hele winkel onderzocht op sporen", vertelt Tom De Gent.

“Na de inbraak werden beide wagens in brand gestoken op de parking.” De daders zijn uiteindelijk met een derde wagen gevlucht. “Wat de dieven precies hebben gestolen, wordt momenteel nog onderzocht. Maar op hun vluchtweg hebben ze een schotelantenne op de weg laten vallen.”

Brasschaat
Begin december werd ook een andere elektrowinkel van de keten Bang & Olufsen in Brasschaat getroffen door een ramkraak. Dieven ramden de vitrine en gingen ervan door met een heleboel luidsprekers. De politie schat dat de buit op zo’n 60.000 euro. Of het nu om dezelfde daders gaat, is nog niet duidelijk.