De Pauw: "Iedereen stuurt al eens zat sms'je"

Bart De Pauw blijft volhouden dat hij geen enkele kans heeft gekregen om zich fatsoenlijk te verdedigen. De televisiemaker wordt ervan beschuldigd vrouwen seksuele en pornografische sms’jes te hebben gestuurd. “Ik heb soms ook al eens te veel gedronken en dan stuur je al eens een dronken sms’je. Maar dat is niet het patroon van stalken”, zegt hij aan VTM NIEUWS.

De Pauw wordt er onder meer van beschuldigd sms’je te hebben gestuurd waarin hij letterlijk toegeeft seks te willen hebben met de betrokkene. “Ik heb geen enkel sms’je gezien”, verklaart De Pauw. “Maar ik ga soms ook al eens naar een feestje en heb soms ook al eens te veel gedronken. Dan stuur je soms al eens iets waarvan je achteraf denkt ‘oei, dat ging er misschien wat over’. Maar ik heb me daar dan ook altijd voor geëxcuseerd. Je gaat me toch niet wijsmaken dat ik de enige bent waarbij dit gebeurt?" 

De CEO van VRT, Paul Lembrechts, gaf ook aan dat De Pauw meerdere simkaarten gebruikte om de vrouwen te benaderen. “Dat is het eerste dat ik hiervan hoor”, aldus De Pauw. “Dit is compleet belachelijk en onnozel”.