De Block: "Er moet een klacht komen tegen anti-vaccinarts"

Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) reageert hard op de Limburgse arts die gisteren in VTM NIEUWS het nut van vaccineren tegen mazelen in twijfel trok. “Er moet een klacht komen tegen die man”, zegt ze aan VTM NIEUWS.

Dokter Kris Gaublomme beweerde gisteren dat het inenten tegen de ziekte de immuniteit verlaagt en zelfs kan leiden tot astma, autisme en gedragsstoornissen. De zin van zo’n vaccin staat wetenschappelijk nochtans buiten kijf.

De Block, zelf arts van opleiding, reageert dus hard. “Die man gaat met zijn theorie levens kosten”, zegt ze. “Elke arts moet zijn patiënt behandelen en begeleiden volgens de stand van de wetenschap. Het nut van vaccinaties is wetenschappelijk bewezen. Alle andere beweringen zijn verzinsels, en een arts onwaardig.”

De Block rekent er dan ook op dat er een klacht wordt ingediend tegen de man. "Dat kan onder andere bij de Pronvinciaal Geneeskundige Commissie of bij de Orde van Geneesheren. Ik ga ervan uit dat dat zal gebeuren", verduidelijkt De Block nog.