De Backer geeft les over sociale media

Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer gaat langs op scholen met een soort privacytournee. In het middelbaar gaat hij les geven over het belang van privacy op sociale media zoals Snapchat, Facebook of YouTube bijvoorbeeld. Jongeren denken daar volgens De Backer nu te weinig over na en beseffen vaak niet hoe lang hun foto's te zien zijn.

De Backer legt leerlingen van het Atheneum in Antwerpen persoonlijk uit wat er allemaal te vinden is over hen online. “Is Hicham hier”, vraagt de staatssecretaris? “Uw Ten Miles dit jaar gene vette hé?” Het doel van de lessen is jongeren bewust leren omgaan met sociale media en de positieve kanten ervan tonen. De Backer wil sociale media dus niet verbieden.

“Door de bewustwording te vergroten, maken we jongeren sterker en maken we ze weerbaarder. Zo kunnen ze sociale media ook op een goede manier gebruiken. Je privacy beter te beschermen doe je door een moeilijk wachtwoord te kiezen of je webcam af te plakken. Daarnaast is het belangrijk dat je steeds heel goed nadenkt voor je iets online zet.