Daders spectaculaire inbraak Mediamarkt gezocht

De politie is nog steeds op zoek naar de inbrekers die vorig jaar twee nachten op rij via het dak inbraken in de Mediamarkt in Nazareth. Op spectaculaire wijze maakte de bende een grote hoeveelheid dure smartphones en tablets buit. Het opsporingsprogramma FAROEK LIVE toont de beelden van de inbraak en mogelijke verdachten.

In de nacht van zaterdag op zondag 18 juni breken de dieven voor het eerst binnen. Ze slijpen een gat in het dak. Omstreeks 2.45 uur komt een man via dat gat de winkel binnen. Hij laat aluminiumfolie naar beneden zakken om de sensoren niet te laten afgaan.

Tablets en smartphones
Even later glijdt hij zelf via een touw naar beneden en begint een zak te vullen met smartphones. In totaal blijft de man 45 minuten aanwezig in de winkel en maakt een gigantische buit. De volgende nacht keren de dieven terug en met dezelfde werkwijze maken ze tientallen tablets buit.

Daders
Uit het onderzoek van de politie blijkt intussen dat twee mannen betrokken zouden zijn bij de inbraak. FAROEK LIVE toont beelden van die twee heren, vermoedelijk wanneer ze de inbraak aan het voorbereiden waren. Hun auto werd tijdens de feiten in de buurt geregistreerd.

Als u meer weet over de identiteit van deze mannen, over hun verblijfsplaats, of als u hen ergens bent tegengekomen, dan kan u gratis contact opnemen via het nummer 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.