Dader schietpartij Gent buiten levensgevaar

De man die gisteren door de politie in de Vlaanderenstraat in Gent werd neergeschoten, is niet langer in levensgevaar. Het gaat om een 26-jarige man van Griekse afkomst die geen onbekende voor het parket is. De politie kreeg een oproep dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Toen de man zijn vuurwapen niet wilde laten vallen, werd hij "geneutraliseerd", aldus de politie. De omstandigheden van de schietpartij zijn nog onduidelijk, maar het parket zegt dat terreur volledig uitgesloten wordt.

Het schietincident vond gisteren rond 18 uur plaats in de Vlaanderenstraat in het centrum van Gent. "We hebben een oproep binnengekregen dat er zich een gewapende man op de openbare weg bevond. Onze ploegen zijn er naartoe gegaan en hebben een man met een vuurwapen aangetroffen", aldus de woordvoerster van de Gentse lokale politie. "Ze hebben hem bevolen om het wapen te laten vallen. Daar is de man niet op ingegaan, waarna ze hem geneutraliseerd hebben. In het kader van het gerechtelijk onderzoek kunnen we geen andere info geven."

Het parket en het afstappingsteam kwamen ter plaatse voor verder onderzoek. Er werd een wetsgeneesheer en een wapendeskundige aangesteld. De feiten hebben "naar alle waarschijnlijkheid niets te maken met terroristische motieven", zei de woordvoerder van de Gentse lokale politie.

Geen onbekende
“Het gaat om een 26-jarige man van Griekse afkomst”, vertelt Julie Van Hoorebeke van het parket van Oost-Vlaanderen. Het parket zegt ook dat de man geen onbekende is voor het gerecht. “Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de daden kunnen gekaderd worden in een terroristische aanslag”, voegt Van Hoorebeke er nog aan toe.

Wedersamenstelling
De schietpartij wordt in de namiddag al voor de eerste keer geconstrueerd door het Gentse gerecht. Vanaf 14 uur sloot de lokale politie van Gent de omgeving af voor alle verkeer. De wedersamenstelling, onder leiding van de onderzoeksrechter, krijgt veel belangstelling van Gentenaars en toeristen.

De politie sloot de Vlaanderenstraat en de Limburgstraat af voor alle verkeer. De bussen en trams van De Lijn worden daardoor onderbroken. Het gaat om de tramlijnen 4, 21 en 22 en de buslijnen 3, 17, 18, 38 en 39.

Bekijk ook: