Dossier Festivals

Campings Rock Werchter in gevaar

Vandaag over twee weken moeten tienduizenden jongeren hun intrek nemen op de campings van Rock Werchter , maar duizenden van die kampeerplaatsen staan op dit moment volledig blank door de vele regen. De organisatoren hebben gisteren crisisberaad gehouden met de gemeente en de provinciegouverneur.

De brandweer gaat de komende dagen zoveel mogelijk water wegpompen. En verder is het hopen op droger weer. Als gevolg van de wateroverlast van de voorbije dagen heeft de uitbater van een camping van Rock Werchter beslist om dit jaar die camping niet te openen. Het gaat om camping B1, waar plaats is voor zowat 6.000 kampeerders.

"Geen capaciteitsproblemen"
Dat één en mogelijk twee kampeerterreinen wegvallen tijdens de komende editie van Rock Werchter, zal wellicht geen capaciteitsproblemen veroorzaken. "Er is dit jaar immers duidelijk minder vraag naar combitickets. De interesse vanuit het buitenland voor Rock Werchter is zoals bekend geringer dan de vorige jaren. Omdat er meer eendagtickets verkocht worden zullen we de parkeerfaciliteiten uitbreiden", aldus Claes. Het gemeentebestuur van Rotselaar is voor volgend jaar wel op zoek naar nieuwe locaties voor campings.