Boze reiziger: "Dit is aeroporto di kaka"

Een "aeroporto di kaka", zo vatte een gestrande Italiaanse reiziger het gisteren samen voor de camera van VTM NIEUWS op Brussels Airport. Heel wat reizigers moesten daar uren aanschuiven om te weten te komen wat ze moesten doen: een nieuwe vlucht nemen of overnachten op of rond de luchthaven.

De sneeuw stuurde het vliegverkeer gisteren helemaal in de war: zowat 300 vluchten werden geannuleerd. Een Tsjechische reiziger stond maar liefst vijf uur aan te schuiven voor zowat vijftig meter. Aan de balie moesten vier baliemedewerkers van Brussels Airlines de honderden vragen verwerken, maar dat ging zeer moeizaam.

Check eerst de vluchtstatus
Reizigers op Brussels Airport moeten ook vandaag nog rekening houden met vertragingen en annuleringen als gevolg van het winterweer. Passagiers wordt aangeraden om regelmatig de status van hun vlucht te controleren. Ook adviseert ze contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. "Als uw vlucht geannuleerd werd, raden wij aan om niet naar de luchthaven te komen, maar eerst contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij", klinkt het.