Activist: "Enige manier om varken te bevrijden"

“Na een drietal dagen komt het weer helemaal goed met het varken.” Dat zegt een van de activisten die vanmorgen binnenviel in het slachthuis in Tielt. Er kwam heel wat kritiek op de gewelddadige manier waarop de activisten het dier ‘ontvoerden’. “Het is de enige manier”, zegt Romain Perdrizet van Libération Animale.

Met ongeveer zeventig vielen de activisten vanmorgen binnen in het Exportslachthuis in Tielt, dat eerder al in opspraak kwam na een undercoverreportage van Animal Rights. De activisten filmden hoe ze een varken meenamen. Op de beelden is te zien en te horen hoe het varken krijsend wordt meegenomen.

170 dieren
“Het is de enige manier om het dier mee te nemen”, zegt Perdrizet en hij motiveert zijn uitspraak. “Jammer dat het zo moet, maar na twee à drie dagen komt het goed met het dier. We hebben nogal dieren ontvoerd.” Meer dan 170 dieren sinds december, verduidelijkt Perdrizet.

Wat gebeurt er na de ontvoering met de dieren? “We brengen ze naar een vluchthuis, waarna ze bij sympathisanten van onze organisatie terechtkomen”, legt Perdrizet nog uit.

Bekijk ook: