5.128 auto's gecontroleerd in Leuven

Bij een grootschalige controleactie van de politie en douane zijn gisterenavond in Leuven meer dan 5.000 voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden speciale camera’s gebruikt en werd ook een helikopter ingezet, om te kijken of bestuurders aan de controle wilden ontsnappen.

In totaal werden ongeveer 100 politieagenten en douanemedewerkers ingezet om de actie in goede banen te leiden. De controleposten werden opgesteld aan de op- en afritten van de E40 en de E314 in Leuven. De actie was voornamelijk gericht tegen woninginbraken en alcoholgebruik achter het stuur.

De ANPR-camera’s – die nummerplaten kunnen herkennen – scanden eerst al het verkeer rond de opritten. Van de 5.128 voertuigen die werden gecontroleerd, werden er 300 van de weg gehaald. Een helikopter scande vanuit de lucht of automobilisten de controle probeerden te ontwijken. 

De resultaten?
Uiteindelijk bleek dat één bestuurder een verboden wapen bij zich had. Drie Albanezen zonder verblijfspapieren werden aangehouden, zes bestuurders hadden te veel gedronken. De douane inde daarnaast ook 46.000 euro aan openstaande boetes.