30% stuurt sms naar partner in zelfde huis

Drie op de tien mensen sturen thuis weleens een sms’je naar zijn of haar partner die ook gewoon thuis is, maar zich bijvoorbeeld in een andere kamer bevindt. Dat blijkt uit een enquête van de krant Het Laatste Nieuws bij 2.000 Vlamingen. Experts spreken van een goede evolutie.

Veel koppels leren elkaar tegenwoordig kennen via de smartphone, maar de mobiele telefoon blijft ook een belangrijke rol spelen eens de vonk is overgeslagen. Uit het onderzoek van Het Laatste Nieuws blijkt namelijk dat de smartphones een belangrijkere rol spelen in liefdesrelaties.

Zo houden veel koppels via de telefoon contact om praktische afspraken te maken, maar ook om gewoon even met elkaar in contact te staan. Dertig procent van de mensen stuurt ook thuis weleens een berichtje naar zijn of haar partner die zich gewoon in hetzelfde huis bevindt. Volgens experts is dit een goede evolutie, omdat we zo vlotter met onze partner leren communiceren. 

Ruzie maken
Toch kan de smartphone ook een storende factor zijn, zeker als een van de twee te veel met zijn of haar telefoon bezig is. Acht procent maakt zelfs ruzie via de smartphone. Bijna een op de tien Vlamingen verkiest de smartphone zelfs boven een goed gesprek aan de keukentafel wanneer er met de partner een ruzie uit te praten valt of wanneer er iets goedgemaakt moet worden.

Vooral jongeren, twintigers en dertigers kiezen ervoor. Hoe ouder de Vlaming, hoe meer hij het oogcontact in een gesprek apprecieert. In de categorie van de 55-plussers is het nog maar vier procent dat aangeeft liefst ruzies uit te vechten in tekstberichten.