Dossier President Trump

Ex-CIA-agent wordt tegenstander Trump

Een oud-medewerker van de CIA, Evan McMullin (40), gaat zich kandidaat stellen voor het Amerikaanse presidentschap als onafhankelijke. Hij wil een conservatief alternatief zijn voor de Republikeinse kandidaat Donald Trump. Dat heeft hij bekendgemaakt in een mededeling aan ABC News.

"In een jaar waarin Amerikanen hun vertrouwen in de kandidaten van beide partijen hebben verloren, is het tijd voor een nieuwe generatie van leiders om op te staan”, aldus McMullin. “Het is nooit te laat om het juiste te doen, en Amerika verdient veel beter dan Donald Trump of Hillary Clinton ons te bieden hebben. Nederig bied ik mijzelf aan als leider die miljoenen ontevreden Amerikanen een conservatieve keuze voor het presidentschap kan bieden."

Loopbaan
McMullin werd geboren in Provo in de staat Utah en werkte voor de CIA, waar hij in 2011 vertrok. Daarna werkte hij voor Goldman Sachs en in 2013 werd hij een adviseur voor The House Committee on Foreign Affairs, waar hij werkte aan nationale veiligheidskwesties. Na deze functie fungeerde hij als beleidsdirecteur bij The House Republican Conference, waar hij gisteren ontslag nam.

Campagne
Volgens zijn mededeling is er nog genoeg tijd om een campagne op te zetten die roet in het eten kan gooien voor Donald Trump in een aantal 'rode' staten waar Trump het niet goed doet in de polls.

McMullin heeft intussen al een campagnewebsite.