Dossier President Trump

Clinton weer op kop in nieuwe peilingen

De Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft opnieuw een voorsprong van zeven procentpunten op haar rivaal Donald Trump. Dat blijkt uit twee nieuwe peilingen. Het is gebruikelijk dat de kandidaat van de partij die net een conventie achter de rug heeft, het plots beter doet in de peilingen.

Aan het einde van de Republikeinse conventie voorspelden de peilingen nog een nek-aan-nekrace bij de verkiezingen van 8 november tussen Trump en Clinton. Trump kreeg toen een boost door alle media-aandacht die hij kreeg tijdens de conventie van zijn partij.

Maar volgens een peiling van CBS News waarvan de resultaten gisteren gepubliceerd werden, zegt 46 procent van de ondervraagden dat ze voor Clinton zullen stemmen, tegenover 39 procent voor Trump. Hillary Clinton stijgt zo met vier procent in de peilingen, terwijl Trump na zijn conventie slechts twee procent steeg.

Volgens een andere maandag gepubliceerde peiling doet Clinton het zelfs nog beter. CNN/ORC stelt dat 52 procent van de ondervraagden voor Clinton zeggen te zullen stemmen, tegenover 43 procent voorTrump. 

Negatief beeld 
De Democratische presidentskandidate is wel iets populairder geworden. Ruim 36 procent van de kiezers die ingeschreven staan op de kieslijsten staan positief tegenover Clinton, terwijl dat eerder 31 procent was. Toch heeft nog steeds de helft van de kiezers een negatief beeld van haar.

Trump is met 31 procent aan gunstig gestemden iets minder populair bij de ingeschreven kiezers, al had 52 procent voor de conventie nog een negatief beeld van hem.