Nu officieel: Sanders steunt Clinton

Bernie Sanders heeft zich formeel uitgesproken over zijn steun aan partijgenote Hillary Clinton. De 74-jarige maakte die steun officieel door ondubbelzinnig "Ik steun Hillary Clinton" te zeggen op een gezamenlijke verkiezingsmeeting van beide Democraten in een school in Plymouth, New Hampshire.

Clinton was van bij het begin de gedoodverfde Democratische kandidate voor de opvolging van Barack Obama. Tijdens de voorverkiezingen maakte Sanders, de zelfverklaarde "socialist", Clinton het leven echter veel zuurder dan verwacht. Clinton kon echter steeds rekenen op de steun van de partijtop.

Sanders maakte al eerder bekend dat hij de campagne van Hillary Clinton steunt bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat zei hij in een interview met de Amerikaanse zender MSNBC.

"Ja, ik ga op Hillary stemmen," zei Sanders enkele wekend geleden in een interview met de Amerikaanse zender MSNBC. "Ik ga er alles aan doen om Donald Trump te verslaan. Hij zou een ramp zijn als president. We hebben geen president nodig die van hypocrisie de hoeksteen van zijn campagne gemaakt heeft, iemand die niet gelooft in klimaatverandering terwijl iedere wetenschapper begrijpt dat we in een wereldwijde crisis zitten."

"Eenheid binnen partij herstellen."
Enkele weken terug had ook president Obama al zijn steun toegezegd aan de campagne van Hillary Clinton. Hij had toen ook gesproken met Bernie Sanders en hem gevraagd zich achter haar campagne te scharen om zo de eenheid binnen de partij te herstellen na een lange en felbevochten nominatiestrijd.