FM Brussel verdwijnt uit de ether

Radiozender FM Brussel verdwijnt uit de ether. Zeker zes mensen zullen hun baan verliezen. Eerder vandaag raakte al bekend dat ook de hoofdredacteur van de krant ‘Brussel Deze Week’, Anne Brumagne, haar ontslag had gekregen van de Raad van Bestuur van de Vlaams Brusselse Media

Brussel Deze Week is samen met Agenda Magazine, tvbrussel, brusselnieuws.be en FM Brussel sinds 1 januari ondergebracht in de overkoepelende vzw Vlaams-Brusselse Media. Daarmee wilde de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) inzetten op een verhoogde efficiëntie, een groter bereik, een betere inhoudelijke samenwerking en een digitale shift.

De uitstekende resultaten die de groep kon voorleggen bij een marktonderzoek van begin maart deden het beste vermoeden met het oog op de evaluatie die dit jaar zou volgen. Met het ontslag van Anne Brumagne, die 14 jaar lang voor De Morgen werkte en sinds 2008 hoofdredacteur is bij Brussel Deze Week, lijkt nu het begin van een herstructurering ingezet. Er zou een zwarte lijst bestaan met zeven mensen die de directie buiten wil.