Dossier Rode Duivels

Zo koop je tickets voor het WK

Vanaf vandaag kunnen supporters van de Rode Duivels een aanvraag indienen om tickets te kopen voor de wedstrijden van de Rode Duivels op het WK van volgend jaar in Rusland. Hier leggen we uit wat je allemaal moet doen.

Stap 1: je moet lid zijn van Fanclub 1895, de officiële supportersvereniging van de Rode Duivels. Als je geen lid bent, kan je geen kaarten kopen.

Stap 2: je surft naar de website van FIFA, klikt door naar ‘my requests’ en maakt een profiel aan.

Stap 3: je surft naar www.fifa.com/tickets en klikt op ‘Apply for tickets’

Stap 4: tussen 5 december 2017 en 31 januari 2018 kan je tickets bestellen voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Het ‘first come, first served’-principe geldt hier niet, dus je hoeft niet per se op 5 december al tickets te bestellen. Na 31 volgt er dan een bevestiging van de tickets. Als er niet voldoende tickets zouden zijn, wordt er gekeken naar het puntensysteem van 1895. Hoe hoger een supporter staat op de ranking, hoe groter de kans op tickets.

De Rode Duivels spelen hun eerste groepswedstrijd op maandag 18 juni in Sochi tegen Panama. Op zaterdag 23 juni volgt in Moskou de tweede wedstrijd tegen Tunesië en op donderdag 28 juni is er de laatste wedstrijd van de Duivels tegen Engeland in Kaliningrad.

Fan ID
Belangrijk voor alle supporters die naar Rusland trekken is het Fan-ID. Bovenop het wedstrijdticket moeten supporters op het WK beschikken over een gepersonaliseerde bezoekerskaart (Fan-ID). Die kaart is naamsgebonden en is verplicht. Het Fan-ID geeft recht op een visa-vrije toegang tot Rusland en is meteen geldig voor het volledige WK. Via de website van de FIFA kan je zo’n Fan-ID aanvragen.

Prijzen
De prijzen voor de groepswedstrijden van de Rode Duivels variëren van 88 euro tot 177 euro. Er zijn in totaal drie verschillende categorieën waar supporters van de Duivels tickets kunnen voor kopen. Er is ook nog een aparte – goedkopere – categorie, maar die is enkel toegankelijk voor Russen. 

Vanaf de achtste finales kosten WK-tickets tussen de 97 en 206 euro. Vanaf de kwartfinales is dat tussen 147 en 307 euro. De halve finales kosten tussen 240 en 632 euro. Voor de eventuele WK-finale betaal je minstens 383 euro en maximaal 927 euro.