Wullaert: "zelfde spel, zelfde loon"

Laat de voetbalvrouwen van de Red Flames evenveel verdienen als de Rode Duivels. Dat is het voorstel van Red Flame Tessa Wullaert. Ze deed de oproep naar aanleiding van de beslissing die gisteren in Noorwegen werd genomen.

De Noorse federatie sloot gisteren een opvallend akkoord met de spelersvakbond. De Noorse voetbalvrouwen verdienen daar voortaan evenveel als hun mannelijke collega's in het shirt van de nationale ploeg.

De Noorse vrouwenselectie kon jaarlijks rekenen op 3,1 miljoen Noorse kroon (330.000 euro), minder dan de helft van wat de mannen kregen (6,55 miljoen kroon). De Noorse federatie besloot nu samen met de spelersvakbond dat het bedrag voor de vrouwen quasi verdubbeld zal worden tot zes miljoen kroon, terwijl de mannen bereid zijn om 550.000 kroon in te leveren.

Straks ook in België?
De Belgische sterspeler Tessa Wullaert, die de geschiedenisboeken ingaat als winnares van de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen, zou de maatregel ook graag in eigen land toegepast zien. “Hetzelfde spel, hetzelfde loon. Wat denken jullie, Rode Duivels? #girlpower”, schreef ze al grappend op Twitter.

Gisteren kreeg ze alvast geen reactie van Rode Duivels-spelers of van de Voetbalbond. "De reacties komen vooral van de buitenwereld. Misschien had ik hen ­beter één voor één een privé-tweet gestuurd. Ik bedoelde mijn tweet half als grap maar ik wilde ook wel een signaal geven", zei ze daarover aan Het Belang van Limburg.