Wesley Sneijder stopt als international

Wesley Sneijder beëindigt zijn carrière bij het Nederlandse voetbalefltal. “De Utrechter (33) heeft dat besloten na een uitvoerig gesprek met bondscoach Ronald Koeman, die in Qatar bij Sneijder op bezoek was,” meldt de KNVB. Sneijder is met 133 wedstrijden de recordinternational bij Oranje.

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman ziet na het vertrek van Robben een tweede topper vertrekken. Sneijder maakte 31 doelpunten voor Nederland. Vijf daarvan maakte hij op het WK in 2010. De Nederlander werd daarmee één van de vier topschutters van dat wereldkampioenschap. Sneijder speelde in totaal 15 jaar voor de nationale ploeg.

Qatar
Sneijder besliste om te stoppen na een gesprek met Koeman, maar hij toont veel begrip voor de visie van de bondscoach: “Toen ik naar Qatar vertrok, wist ik natuurlijk dat dat invloed zou kunnen hebben op mijn carrière als international. Bovendien begrijp ik dat Koeman een nieuw begin wil maken met andere, jongere spelers. We hebben hierover heel open gesproken en dat was een zeer plezierig gesprek. Ik respecteer zijn keuze.”